Tsjajkovskij Symfoni Nr. 5

Nordic Harmony presenterer Tsjajkovskijs storslåtte symfoni nr. 5 i Ridehuset på Akershus Festning.

Lørdag 13. september 2018 kl. 18:30

Tsjajkovskijs orkestermusikk har tematikk av berørende enkelhet og emosjonell kraft, noe som opp gjennom tiden har gjort den enormt populær. Musikkens endeløst oppfinnsomme teksturer og en mesterlig kontroll av ren og skjær orkesterklang gjør den til noe av det beste fra 1800-tallet.

I Tsjajkovskijs senere verker – spesielt i symfoni nr. 4., 5. og 6. – strømmer en rød tråd som inviterer oss, hans publikum, til å skue dypt inn i komponistens mest personlige følelser. Det er en sterk oppskrift på suksess, kanskje ikke noe sted mer tydelig enn i hans eksepsjonelt populære symfoni nr. 5, en favoritt blant konsertpublikum verden over siden verkets premiere, i St. Petersburg i 1888.

Nordic Harmonys ønske og mål er å gjengi symfonisk repertoar på det høyeste kunstneriske nivå slik det fortjener, muliggjør en unik fleksibilitet i et ensemble av symfonisk størrelse.
Sentralt i vår virksomhet er vektleggingen av kompetansen og kunnskapen våre medlemmer innehar. Av den grunn har vi ingen dirigent. Musikerne har selv ansvar for å lede, bygge og videreutvikle Nordic Harmony. Ved at våre medlemmer i fellesskap studerer retninger innen uttrykksfull fremførelse, tillater dette oss å spille med like mye frihet og fleksibilitet som solister i verdensklasse, uten at det går på bekostning av et samlet kunstnerisk resultat.

Kort fortalt presenterer Nordic Harmony rike, komplekse og lidenskapelige tolkninger av det symfoniske repertoar – og streber etter å skape nye og unike opplevelser for publikum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *