Nordic Harmony, mellom konsertene

Nordic Harmony skaper et musikalsk verksted!

Vi er inne i en spennende utviklingsfase hvor medlemmer fra vårt ensemble møtes til regelmessige workshoper i Fagerborg kirke. Her leker vi oss med bla. generelle regler for tolkning, ensembleteknikk, kommunikasjon og fleksibilitet. Vi bytter på rollene i orkesteret og gjør solistiske konserter så vel som symfoniske verk med den besetningen vi til en hver tid har.

Her fra torsdagens workshop:
Bilder fra Beethovens symfoni nr. 1 for sekstett og video av Mozart obokonsert akkompagnert av strykekvartett.

 

Tsjajkovskij Symfoni Nr. 5

Nordic Harmony presenterer Tsjajkovskijs storslåtte symfoni nr. 5 i Ridehuset på Akershus Festning.

Lørdag 13. september 2018 kl. 18:30

Tsjajkovskijs orkestermusikk har tematikk av berørende enkelhet og emosjonell kraft, noe som opp gjennom tiden har gjort den enormt populær. Musikkens endeløst oppfinnsomme teksturer og en mesterlig kontroll av ren og skjær orkesterklang gjør den til noe av det beste fra 1800-tallet.

I Tsjajkovskijs senere verker – spesielt i symfoni nr. 4., 5. og 6. – strømmer en rød tråd som inviterer oss, hans publikum, til å skue dypt inn i komponistens mest personlige følelser. Det er en sterk oppskrift på suksess, kanskje ikke noe sted mer tydelig enn i hans eksepsjonelt populære symfoni nr. 5, en favoritt blant konsertpublikum verden over siden verkets premiere, i St. Petersburg i 1888.

Nordic Harmonys ønske og mål er å gjengi symfonisk repertoar på det høyeste kunstneriske nivå slik det fortjener, muliggjør en unik fleksibilitet i et ensemble av symfonisk størrelse.
Sentralt i vår virksomhet er vektleggingen av kompetansen og kunnskapen våre medlemmer innehar. Av den grunn har vi ingen dirigent. Musikerne har selv ansvar for å lede, bygge og videreutvikle Nordic Harmony. Ved at våre medlemmer i fellesskap studerer retninger innen uttrykksfull fremførelse, tillater dette oss å spille med like mye frihet og fleksibilitet som solister i verdensklasse, uten at det går på bekostning av et samlet kunstnerisk resultat.

Kort fortalt presenterer Nordic Harmony rike, komplekse og lidenskapelige tolkninger av det symfoniske repertoar – og streber etter å skape nye og unike opplevelser for publikum.

Konserter høsten 2018

Nordic Harmony spiller følgende konserter høsten 2018

Lørdag 22. september i Universitetets Aula
Ung i Aulaen: Dvořák cellokonsert med Sandra Lied Haga

Lørdag 13. oktober i Ridehuset
Tchaikovskys storslåtte symfoni nr. 5

Onsdag 31. oktober i Universitets Aula
Variert program med musikk av bla. Mozart, Grieg, Gershwin, Wagner og Brahms.

Hjertelig velkommen!

DIVA med Nordic Harmony

Vi presenterer et spennende DIVA-program med musikk av Telemann, Vivaldi, Händel, Bach, Haydn og Mozart. Det blir musikk, teater, masker og drama.

Sangerinnen er kveldens erkediva og hever seg over resten av ensemblet. Hun briljerer i sine arier og forlater selvsikkert scenen etter sine egne soloer.

Det oppstår musikalske og teatralske intriger, romantikk og fest mellom sentrale solister i orkesteret. Stereotyper åpnes og lukkes. Kanskje?
Konklusjonen må du trekke etter selv å ha vært på konserten.

Tid: Torsdag 31. mai 2018 kl. 20:00
Sted: Caféteatret
Billetter: 300/200, forhåndssalg 250/150
Du kan kjøpe billetter her

«Den Tapte Romantiske Tolkningstradisjon»

Vi er klare for andre del av forskningsprogsjektet «Den tapte romantiske tolkningstradisjon» sammen med kunstnerisk leder Are Sandbakken.

Inspirert av historiske kilder søker vi å gjenskape romantikkens spillestil hvor rubato, glissando og redusert vibratobruk er tre av kjerneelementene. Målet er å, gjennom den frie og poetiske musiseringen, komme så nær den romantiske tidsånden som mulig.

På programmet står musikk av Brahms og Svendsens, og opptak med blant andre Joseph Joachim (1831-1907), Willem Mengelberg (1871-1951) og Fini Henriques (1867-1940) ligger til grunn for arbeidet.

Program:

Johan Svendsen (1840-1911)
Norsk kunstnerkarneval, op. 14
Romanse for fiolin og orkester, op. 26, solist Miriam Helms Ålien
Karneval i Paris, op. 9

Johannes Brahms (1833-1897)
Symfoni nr. 1 i c-moll, op. 68

Lindemannsalen, NMH 20.april 19:00

Billetter: 250/150/100

Velkommen!